4.Tarda al Museu d'art de Girona



L'endemà al matí, després del mercat de Nadal, les dues germanes van anar a passejar per Girona. Cap de les dues havia improvisat el seu look. La Núria s'havia posat els seus texans negres amb unes botines de color conyac, una camisa de seda de color nude i un jersei gruixudíssim de llana de tons grisos. 
La Nina s'havia muntat el conjunt a partir de les bambes blanques i l'abric oversize d'un color verd-molsa. 
En la planificació de la tarda, no hi podia faltar alguna activitat més cultural. Havien mirat per la web del museu d'art els horaris d'obertura i van decidir que anirien a mirar l'obra de l'Olga Sacharoff al museu d'art. Fascinades per la personalitat de l'artista, el món cultural i context social en el qual havia viscut. S'imaginen vivint en aquell París de la postguerra. Desconeixien fins aquell moment que l'Olga hagués passat les vacances a Tossa de Mar. Teresa, diu la Nina, m'imagino a l'Olga Sacharoff a l'Hotel Diana, prenent un cafè amb Otho Lloyd, idealitzant la idea de Catalunya, els seus paissatges i costums. El color i la vivesa que desprenen els quadres de l'Olga Sacharoff, omple d'alegria i optimisme l'esperit de les germanes. 
Surten del museu animades i gaudeixen de les vistes que ofereix la plaça de la Porta dels Apòstols. A mà esquerra, els carrerons i les pedres de les cases del call jueu, a mà dreta, topen amb Sant Pau, majestuós, i baixen les escales atapeïdes de turistes i instagramers joves fent "postureig". Decideixen baixar per Sant Fèlix parlant de què demanarien a la Creperie Bretonne. Decidit! Amanida vendageuse i una galette de cansalada i ou ferrat. "Entra i surt" a la botiga Delicada Greta, tot molt bufó però volen esperar a rebaixes.




Comentarios

Entradas populares