1.Terres hidràulics


A la Nina li costa entendre com la senyora Bosch podia venir una vegada i una altra a modificar el seu testament. 
Nena, li diu la Maria Bosch a la Nina, canviar el testament em costa trenta euros i no sé quan serà la meva hora, per això miro de tenir les coses lligades. 
Aquelles anades i vingudes a la notaria on treballava la Nina, havien fet que nasqués una amistat entre l'octogenària i la fresca i jove Nina. 
La Nina, filla d'un poble de l'Empordà, s'ho "havia currat" com deien els seus amics de la facultat. El seu caràcter disciplinat, virtuós i constant, havia fet que els seus objectius s'anessin complint. Un d'ells, treballar en una reconeguda notaria de Girona.
Nascuda en una família de pagesos, en una casa on sempre hi havia pols, olor de camp i de fems, d'allà, n'havia sortit la Nina, una persona delicada, intimista, profunda, refinada i a qui molestaven els detalls de descortesia, de desordre i d'eclecticisme mal entès. De casa seva se n'havia endut la perseverança, el treball incansable, també la fe, quan era petita deia cada dia el rosari amb el seu avi Joan. El pagès s'enduia a la Nina després d'esmorzar plegats i davant la imatge de la Mare de Déu de Montserrat que tenien posada a la façana de la masia resaven. La Nina havia seguit aquest costum cristià. No l'havia deixat mai. Avui havia tornat a venir la senyora Bosch, després de la cita amb el senyor notari, les dues amigues aprofiten la pausa de l'esmorzar per baixar a la cafeteria a prendre cafè "allongée" i un croissant. 
Cada dia menja un croissant de mantega que no és com el de Sacha de Barcelona, el seu preferit del món mundial, però se l'espera com si fos "oració del matí". No s'hi posa ni sucre ni llet al cafè, però li agrada que li serveixin amb el sucre, i la cullereta. 
Escolta a la Maria més que ella no parla. És una altra de les seves virtuts, escoltar molt, i parlar poc. Aprendre de tothom, no jutjar, buscar la part bella de les coses i de les persones. Per més avorrides que siguin les històries que expliquen els altres, ella escolta fascinada... un dels secrets del seu atractiu.


Comentarios

Entradas populares