27. Tot va agafant forma




- Doncs a mi els pèsols sempre m'han fet gràcia, des de petita em despertaven simpatia: el color verd, la diminuta cueta, la menuda complexió, que siguin rodonets. Recordes Núria quan la mare ens els feia esclovellà? 
-Si, i llavors en fèiem bosses que la mare portava al poble a vendre. I tu deies a tothom: "Per Santa Creu, faves i pèsols per tot arreu". La Nina i la Núria tenen aquesta conversa mentre miren com el "Chef Ribas" cuina per la parada d'en Pere a l'Horta Masó. -Amb en Mateu tenim claríssim que els productes del café Gran Via seran productes de proximitat, de pagesos del voltant. 
-Quina feinada que se us ha girat Nina! I els plats que cuinareu? Ja els heu decidit. -Alguns si; pèsols amb ou pochée, amanida de mango, parmesà i ruca, vedella amb salsafins o bolets, sarsuela...Plats amb les receptes de l'àvia Nina i d'altres més moderns que en Mateu ha anat provant als restaurants que va amb els seus pares arreu del món. Hi haurà una oferta per tots els gustos. El que em fa especial il.lusió és que et puguis triar els formatges i embotits que et vinguin de gust del taulell de La Noucentista, la fruita de temporada, les especialitats de les millors pastisseries de la província; Tornés, Sans, Arbusé... 
-Oh Nina, calla, que em fas entrar una gana! -Aquesta setmana hem lligat una col.laboració de dos mesos amb una casa d'espelmes aromàtiques que de moment ningú ven a la ciutat, també hi tindrem els plats de ceràmica de l'Hellena, quadres d'en Joan Mateu exposats i... Vols saber el millor? El pare d'en Mateu ens ajudarà a organitzar el primer premi Literari anual "Cafè Gran Via". Això ja ho teniu Nina! Quines ganes tinc de veure el cafè ple a la plaça més bonica del món, la Independència.


Comentarios

Entradas populares