27. Tot va agafant forma
- Doncs a mi els
pèsols sempre m'han fet gràcia, des de petita em
despertaven simpatia: el color verd, la diminuta cueta, la menuda
complexió, que siguin rodonets. Recordes Núria quan la mare ens els feia
esclovellà?
-Si, i llavors en fèiem bosses que la mare portava al
poble a vendre. I tu deies a tothom: "Per Santa Creu, faves i pèsols per
tot arreu". La Nina i la Núria tenen aquesta conversa mentre miren com el
"Chef Ribas" cuina per la parada d'en Pere a l'Horta Masó. -Amb
en Mateu tenim claríssim que els productes del café Gran
Via seran productes de proximitat, de pagesos del voltant.
-Quina feinada
que se us ha girat Nina! I els plats que cuinareu? Ja els heu decidit. -Alguns si;
pèsols amb ou pochée, amanida de mango, parmesà i ruca,
vedella amb salsafins o bolets, sarsuela...Plats amb les
receptes de l'àvia Nina i d'altres més moderns que en Mateu ha anat provant als
restaurants que va amb els seus pares arreu del món. Hi haurà una oferta per
tots els gustos. El que em fa especial il.lusió és que et puguis
triar els formatges i embotits que et vinguin de gust del taulell de
La Noucentista, la fruita de temporada, les especialitats de les millors
pastisseries de la província; Tornés, Sans, Arbusé...
-Oh Nina,
calla, que em fas entrar una gana! -Aquesta setmana hem lligat
una col.laboració de dos mesos amb una casa d'espelmes aromàtiques
que de moment ningú ven a la ciutat, també hi tindrem els plats de ceràmica de
l'Hellena, quadres d'en Joan Mateu exposats i... Vols saber el millor? El
pare d'en Mateu ens ajudarà a organitzar el primer premi Literari anual
"Cafè Gran Via". Això ja ho teniu Nina! Quines ganes tinc de veure el
cafè ple a la plaça més bonica del món, la Independència.
Comentarios
Publicar un comentario